آشنایی با انواع ورق گالوانیزه و الکتروگالوانیزه که در داخل درب های ضد سرقت به کار می رود

درب ضد سرقت ساخته شده است تا امنیت هر چه تمامتر را به خانه و محل کار شما هدیه بدهد؛ تولید کنندگان درب ضد سرقت همواره در تلاش هستند تا با استفاده از روشهای نوین، متریال مختلف و ابزارهای تازه، دربهای ضد سرقت را به گونهای طراحی کنند که بیشترین محافظت را از منازل و املاک به عمل بیاورد. یکی از این روشها، گالوانیزه کردن ورق داخلی درب ضد سرقت است.در این مقاله قصد داریم به جزئیات مربوط به این مسئله بپردازیم و بدانیم ورق گالوانیزه و الکتروگالوانیزه چیست و چرا در داخل درب های ضد سرقت از آن ها استفاده می شود؟
فهرست مطالب
سر فصلهای مقاله
- گالوانیزه چیست ؟
- انواع گالوانیزه
- درب الکتروگالوانیزه چیست ؟
- مزایای درب الکتروگالوانیزه
گالوانیزه چیست؟
گالوانیزه فرآیند محافظت از ورق فولادی، توسط فلز روی است. فولاد و آهن از جمله عناصر و فلزاتی هستند که زنگ میزنند و دچار خوردگی و فرسودگی میشوند و در نتیجه، استحکام خود را از دست داده و فرو میریزند. با این حال، به این دلیل که فلز فولاد از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است، در کارهای صنعتی مختلفی استفاده میشود و عنصری بسیار کاربردی به حساب میآید. البته که این روزها، روشهای مختلفی برای محافظت از ورقهها و سازههای آهنی و فولادی در برابر مشکل زنگ زدگی وجود دارند و استفاده میشوند؛ یکی از این روشها، گالوانیزه کردن این فلزات است.
این روند – که به فولاد گالوانیزه مشهور است – از جمله بهترین راهها برای محافظت از فولاد در برابر رطوبت و سایر عوامل مخرب محیطی میباشد. حال سوالی که پیش میآید، این است که روند گالوانیزه کردن، چگونه صورت میگیرد ؟
ورق گالوانیزه با پوشانده شدن ورق فولادی توسط فلز «روی» ساخته میشود. روی فلزی زنگ نزن است و جلوی رسیدن رطوبت را به فلز فولاد میگیرد و حتی اگر پوشش آن از روی ورقه فولاد از بین برود، سرعت روند زنگ زدن آن را کاهش میدهد. لازم به ذکر است که تفاوت در روش پوشاندن ورقه فولادی با فلز روی، میتواند انواع مختلفی از ورق گالوانیزه را بسازد، که در ادامه به آن میپردازیم.
انواع گالوانیزه
به طور کلی، دو روش برای تولید ورق گالوانیزه وجود دارد، که میتوان گفت هر کدام از این روشها نوع جدیدی از ورق گالوانیزه را تولید میکنند و هر کدام ویژگیها و خواص مختص به خودشان را دارا هستند.
روش الکتروگالوانیزه
در این روش، ورق گالوانیزه با انرژی الکتریکی و با استفاده از محلول فلز سولفات روی و یا روی سیانید، صورت میگیرد. در این روش اتم روی از طریق محلول و به دلیل جریان برق به سمت ورقه فولادی رفته و کمکم روی آن مینشیند و آن را به طور کامل میپوشاند. در این روش، ضخامت پوشش روی بسیار کمتر از ضخامت آن در روش گالوانیزه گرم است، اما دارای سطحی صاف، نازک و سبک میباشد و در طی روند ساخت آن، میتوان ضخامت آن را به طور دقیق کنترل کرد.
روش حرارتی یا گالوانیزه گرم (HOT-DIP-Galvanizing)
در روش حرارتی ورق گالوانیزه با فرو بردن آهن یا فولاد در مخزنی از مذاب فلز روی انجام میگیرد. به این روش گالوانیزاسیون با روش غوطه وری گرم نیز میگویند. پس از فرو بردن و غوطهور کردن فولاد در فلز روی مذاب و سپس خنک شدن آن، فولاد و روی به سختی به یکدیگر میچسبند و پوشش محافظتی مورد نظر بر روی ورقه فولاد ایجاد شده است. گالوانیزاسیون به روش گرم از شیوههای پرکاربرد و البته قدیمی محافظت از فولاد در برابر زنگ زدگی میباشد؛ اما در این روش، ضخامت لایه فلز روی نشسته روی ورقه فولاد قابل کنترل نبوده و همچنین، سطح پوشش به اندازه روش الکتروگالوانیزه، صاف و یک دست نیست.
درب الکتروگالوانیزه چیست؟
درب الکتروگالوانیزه – که به آن درب استیل پلاست نیز میگویند – درب ضد سرقتی میباشد، که ورقه داخلی به کار برده شده در ساختار آن، از جنس فولاد بوده و با فلز روی، به روش الکتروگالوانیزه پوشش داده شده است. این نوع از دربهای ضد سرقت به دلیل به کار رفتن فولاد زنگ نزن در ساختار آنها دارای استحکام بسیار بالا در مقابل عواملی همچون ضربه، زنگ زدگی، خوردگی و حتی شعله آتش میباشند.
علاوه بر ورقه اصلی درب – که بدنه آن محسوب میشود و از جنس فولاد است – در ساختار داخلی دربهای الکتروگالوانیزه، عایقی به کار میرود، که دارای بیشترین میزان عایق بودن در مقابل سرما، گرما و صوت میباشد.
همچنین در تولید دربهای الکتروگالوانیزه، ورقههای فولاد زنگ نزن علاوه بر استراکچر داخلی، به عنوان روکش هم استفاده میشود. روکش دو طرف درب الکتروگالوانیزه از ورقهای گالوانیزه – که ورقهای فولاد با روکش فسفات روی هستند – ساخته میشوند و برای محکمکاری، اسپریهای ضد خوردگی و اکسیداسیون نیز روی آنها زده میشود. این روکشها سپس با رنگهایی رنگ آمیزی میشوند، که از درب در برابر ضربه، خط و خش نیز محافظت کند و همچنین در برابر نور آفتاب، تغییر رنگ ندهد.
دربهای گالوانیزه را حتی میتوان با روکش طرح چوب نیز سفارش داد. همچنین یراق آلات نصب شده روی این دربها – مثل هر درب ضد سرقت دیگر – قابل سفارش و انتخاب است، اما برخی از این یراق آلات به طور پیشفرض روی دربهای الکتروگالوانیزه نصب هستند. این یراق آلات عبارتاند از : لولاهای مستحکم و مقاوم در برابر ضربه، قفلهای مرغوب – که روی درب پرس شده – ، دستگیره دلخواه مشتری و سیلندر نشکن و مقاوم در برابر دیلم و سایر لوازم و تجهیزات اضافی از جمله قفلهای کمکی و ایمنی، دوربین و چشمی و … – بنا به درخواست مشتریان و خریداران – به درب ضد سرقت گالوانیزه اضافه میشوند.
مزایای درب الکتروگالوانیزه
استفاده از درب الکتروگالوانیزه برای منزل و یا محل کار شما، مزایای بسیار زیادی دارد. از جمله این مزایا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
مقاومت در برابر عوامل جوی
درب الکتروگالوانیزه مقاومت بسیار زیادی در برابر رطوبت و بخار داشته و به دلیل عوامل فیزیکی تغییر شکل نمیدهد، همچنین مانع نفوذ هوای سرد و گرم به داخل خانه میشود و در برابر ترگ خوردگی نیز مقاوم است.
مقاومت در برابر حوادث غیر مترقبه
درب الکتروگالوانیزه از نوع ضد سرقت است و در برابر دستبرد و سرقت مقاوم است. همچنین عایق حرارتی بوده و در برخورد با شعله آتش و یا جرقه الکتریکی، از بین نرفته و خراب نمیشود.
استحکام بالا
درب الکتروگالوانیزه از جنس فولاد است، اما با فلز روی روکش شده و در نتیجه، در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم است. همین ویژگی باعث میشود که نسبت به خوردگی مستحکم باشد و به راحتی فرو نریزد.
فراهم ساختن محیطی امن و پر از آرامش
به دلیل عایق بودن درب الکتروگالوانیزه در برابر رطوبت، گرما و سرما، صوت و گرد و غبار، استفاده از این نوع درب برای منازل شما، آرامش و امنیتی بیبدیل را به شما هدیه میدهد.
زیبایی
به دلیل تنوع انواع روکشهای مورد استفاده برای دربهای الکتروگالوانیزه، این نوع از دربها همگی ظاهر بسیار زیبایی داشته و برای همه نوع خانه و نمای آپارتمان، قابل استفاده هستند.
سخن پایانی
درب گالوانیزه و الکتروگالوانیزه این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کردهاند و اکثر مالکان خانهها، در تلاش هستند تا درب گالوانیزهای باکیفیت، بادوام، مستحکم و خوشساخت برای منزل و یا محل کار خود پیدا کرده و خریداری کنند.